Covorul este un accesoriu fundamental în orice încăpere, deoarece în funcție de modul și spațiul pentru care a fost creat, acesta are rolul de absorbție a prafului, de a oferi un aspect vizual plăcut și elegant, de a dezinfecta tălpile sau de a proteja.

Covoarele au nenumărate avantaje, fie că sunt folosite într-un mediu de business sau casnic. Covoarele rețin praful mai bine decât suprafețele dure, ceea ce înseamnă că praful din aer se reduce, iar aerul din spațiul în care sunt folosite este mai curat. Bineînțeles, asta presupune că va trebui să curățăm covorul mai des. În plus, covoarele absorb sunetul și astfel, îmbunătățesc acustica dintr-o încăpere. Rezonanta podelelor și a pereților este mai redusă în zonele în care există covoare. Cu cât un covor are dimensiuni mai mari, cu atât va avea un impact mai mare asupra sunetului din camera.

O podea din lemn sau din gresie este mai alunecoasă, ceea ce crește riscul de a aluneca și cădea. Un covor va reduce considerabil riscul de alunecare. Contrar părerii generale, este ușor să cureți covoarele. În funcție de materialul din care este confecționat, se poate aspira simplu și rapid sau chiar curăța cu jetul de apă și detergent.

Fiind de foarte multe tipuri: covoare profesionale, mocheta profesionala, covoare birou, covorase interior, covorase dezinfectante, covorase HORECA, covoare de exterior, covorașele profesionale sunt indispensabile oricărui tip de spațiu. Sanito.ro este un magazin specializat în comercializarea de produse de curățenie și accesorii pentru igienă. Pe site-ul Sanito.ro este disponibilă o gamă vastă de covoare profesionale și de produse destinate accesorizării podelei, fie că ești profesionist într-un domeniu, sau dorești să iți decorezi casa corespunzător. 

Pentru o bună protecție a spațiilor ce necesită o atenție deosebită asupra igienei, trebuie folosite produse din gama de covorașe dezinfectante, pe care le putem găsi în magazinul online Sanito.ro. Acestea sunt special concepute pentru a fi folosite în medii sterile, precum centrele medicale, laboratoare și farmacii sau spații specifice industriei alimentare. Covorașul de intrare dezinfectant este tot mai des întâlnit în spitale, clinici și saloane de înfrumusețare. Acest tip de covor curăță și dezinfectează cu ușurință pantofii. Este recomandat să fie utilizat la intrarea în toate locurile unde igiena este esențială, unde accesul germenilor trebuie stopat sau unde mâncarea este manipulată și / sau prelucrată.

Scopul acestor covorase este de a retine macteriile si microbii. Aceste tipuri de covoare, sunt tratate în așa fel încât să poată asigura o igienizare profesională a spațiilor unde sunt utilizate. Covorasele de tip Sticky Mat au o eficiență surprinzătoare de 99.9%. Indiferent de tipul de spatiu în care sunt folosite, covorașele profesionale dezinfectante răspund tuturor necesităților de curățenie și igienă, îmbinând astfel un design plăcut, cu utilitatea și calitatea.

Covoarele profesionale au un loc important în aproape toate spațiile publice, private sau de stat. De aceea, acestea trebuie alese și achiziționate din magazine de specialitate, care pun pe primul loc nevoile corecte ale spațiului în care vor fi montate și care se remarcă, în primul rând, printr-o calitate ridicată a materialelor și tehnologiilor care stau la baza construcției lor.