Cu toții am învățat cât de valoroasă este sănătatea, iar păstrarea ei în cele mai bune condiții se face atât din interior, cât și din exterior. Pentru un stil de viață sănătos, este important să ne hrănim echilibrat, cu multe fructe și legume, să ne odihnim suficient și să eliminăm motivele de stres. Pe lângă grija pe care trebuie să o acordăm unui stil de viață sănătos, trebuie să avem grijă sa menținem mediul în care trăim curat și igienic și să acordăm o atenție sporită și igienei mâinilor.

În contextul actual, este important să mai luăm în considerare și alte măsuri de protecție și dezinfectare, precum purtarea măștii medicale în afara casei personale, în spațiile închise sau aglomerate, dezinfectarea constantă a mâinilor și a suprafețelor cu care intrăm des în contact, precum telefonul mobil sau volanul mașinii.

În prezent, masca de protecție a devenit un accesoriu obligatoriu, deoarece stă la baza prevenției îmbolnăvirii. Masca de protecție medicală (numită și mască chirurgicală) este un dispozitiv medical care acoperă gura, nasul și bărbia, formând o barieră care limitează transmiterea unui agent infecțios. Aceste măști sunt folosite de personalul medical pentru a împiedica picăturile mari și stropii respiratorii să se transmit de la o persoană la alta și ajută la reducerea și ținerea sub control a răspândirii virușilor și microbilor. De aceea, măștile de protecție medicale sunt recomandate ca mijloc de ținere sub control a îmbolnăvirilor.

Prin purtarea unei măști de protecție putem să prevenim și să limităm transmiterea germenilor produși de anumite virusuri gripale, inclusiv Covid 19. Astfel îi protejezi pe cei din jur, dar în acest fel, ai grijă și de propria sănătate.

Pentru o protecție eficientă, pe lânga utilizarea măștii de protecție, se recomandă și adoptarea unor alte măsuri de protecție la fel de importante – cum ar fi respectarea strictă a normelor de igienă.

Igienizarea mâinilor este o procedură de profilaxie simplă, sigură și cu costuri reduse, cu condiția să fie efectuată corect și cu produsele potrivite. Astfel, spălarea igienică a mâinilor se face cu apă și săpun lichid. Pentru dezinfectarea frecventă a mâinilor, în situațiile în care spălarea lor nu este posibilă, este bine să se folosească geluri dezinfectante care conțin componente de înmuiere sau hidratare, pentru a reduce senzatia de uscăciune, exfoliere și iritare a pielii pe care o poate provoca concentrați mare de alcool.

Pentru siguranța nostră, este important să se folosească produse de protecție, igienă și dezinfectare, iar variantele sunt multiple și necesitatea lor variază în funcție de locul în care vor fi folosite, acasă sau la birou, in mall-uri sau centre medicale:

-                                                           măști igienice de protecție sau măști medicale / măști chirurgicale;

-                                                           dezinfectanți pentru mâini;

-                                                           mănuși de protecție variate: mănuși latex, mănuși nitril, pudrate sau nepudrate;

-                                                           echipamente de protecție: acoperitori încălțăminte și dispensere pentru acoperitori, acoperitori păr igienice, halate de protecție sterile, combinezoane de protecție;

-                                                           dezinfectanți medicali de suprafețe;

-                                                           săpun profesional Tork;

-                                                           dozatoare dezinfectanți și dozatoare săpun;

-                                                           gel antibacterian;

-                                                           bănci pentru distanțare socială;

-                                                           coșuri de gunoi pentru reciclarea măștilor și a mănușilor;

-                                                           sisteme ultrasonice pentru dezinfecția coșurilor de cumpărături, a bagajelor și a persoanelor;

-                                                           covorașe dezinfectante.

Fiecare dintre noi trebuie să își însușească responsabilitatea de a avea grijă de sănătatea proprie, dar și a celor din jur. De aceea, este importantă atenția cu care alegem să ne protejăm și produsele pe care le folosim în acest proces.