Este important ca la intrarea în fiecare clădire să ai posibilitatea de a-ți curăța picioarele, astfel încât spațiul interior să poată fi mai curat, iar întreținerea curățeniei să se realizeze cu mai multă ușurință. În acest sens, utilizarea unor covorașe profesionale pentru exterior, dar și a celor pentru interior este esențială. Cum le alegi pe cele potrivite și de ce este nevoie ca acestea să fie de calitate, dar și cum personaliza spațiul prin alegerea unor covorașe potrivite vei afla din acest articol.

Cum alegi covorașul potrivit pentru sediul afacerii tale?

Înainte de a face primul pas propriu-zis în clădire, ar fi bine ca orice persoană să aibă posibilitatea de a păși pe un covor exterior care să îndeplinească funcțiile pentru care a fost realizat. Un covor intrare trebuie să îndeplinească două funcții esențiale: să asigure curățenia spațiului în care se intră, respectiv să asigure o primire plăcută a persoanelor care calcă pragul afacerii tale, menținând astfel o imagine pozitivă a companiei. 

Un covor profesional nu ajută numai la ștergerea eficientă a picioarelor, ci și la primirea călduroasă a clienților sau a vizitatorilor. Pentru aceasta, este de preferat alegerea unui covor dezinfectant care să asigure curățenia necesară unui astfel de spațiu, dar și a unui  covor personalizat care să permită crearea unei imagini pozitive. 

Ce scopuri îndeplinesc covorașele profesionale?

Că este vorba despre un covoraș pentru exterior sau de unul de interior, covorașele profesionale pe care le poți alege pentru sediul afacerii tale îndeplinesc mai multe scopuri. Este vorba, înainte de toate, despre asigurarea unui mediu sănătos și sigur pentru desfășurarea activităților de zi cu zi. 

În același timp, covorul de intrare este primul lucru pe care un client îl va vedea atunci când face cunoștință cu sediul fizic al afacerii tale. Și cum prima impresie contează întotdeauna, este important să alegi un covor de calitate, eventual un covor logo care să ofere un aspect personalizat, unic locului. 

Alege covorașul potrivit pentru exterior

Atunci când alegi covorașul potrivit pentru exterior, ține cont de calitatea acestuia, dar și de funcțiile pe care le îndeplinește. Este important ca rata de absorbție să fie una crescută: cel puțin 3l de apă pe metru pătrat este alegerea ideală. Această alegere este una ideală pentru că poate asigura curățenia spațiului chiar dacă vremea este una ploioasă. De asemenea, este de preferat să alegi un covoraș din poliamidă – un material absorbant, dar și destul de rezistent care poate garanta o curățare perfectă a pantofilor. 

Important este, totodată, să alegi un covor cauciuc sau cel puțin cu partea inferioară din cauciuc, deoarece acesta oferă garanția longevității, însă reduce în mod semnificativ și riscul de alunecare, asigurând astfel siguranța clienților și vizitatorilor. 

Alege covorașul potrivit pentru interior 

La fel de importantă ca alegerea unui covor de exterior este și cea a unui covor de interior. Că alegi un mic covor birou pentru fiecare încăpere sau alegi mocheta Wellington pentru acoperirea unei suprafețe cât mai mari, este important să ții cont de calitatea pe care o au acestea, dar și de aspectul estetic pe care îl oferă. 

Alege o mocheta birou dacă dorești ca atmosfera creată să fie una caldă, primitoare sau un covor birou în stilul preferat dacă dorești să creezi un spațiu personalizat, cu note de modernitate. Nu uita că mocheta pentru birou implică și protectie cabluri necesară, ceea ce oferă un plus alegerii tale.