Covorașele sunt articole pentru decorarea interioarelor, indispensabile atunci când îți dorești un plus de personalitate în spațiul de business în care activezi. Varietatea covorașelor moderne regăsite pe piață, alături de mochete profesionale, vor reuși să umple orice spațiu, indiferent că este vorba despre un birou, restaurant, cafenea, piscine, sau alte instituții și clădiri cu trafic intens. Iar pentru spitale, farmacii sau alte instituții medicale, există covorașe dezinfectante, recomandate pentru acest segment.

Covorașe moderne pentru spații productive

Pentru amenajarea unor spații interioare sofisticate, alegerea unor covorașe rămâne una dintre soluțiile eficiente în ceea ce privește decorațiunile. Covorașele speciale pentru utilarea birourilor sau a spațiilor din industria HoReCa, vor oferi nu doar aspect mai elegant și călduros, ci vor proteja podelele, vor putea preveni alunecarea și vor ușura de asemenea și curățenia, fiind ușor de curățat. 

Alege o mocheta birou sau HoReCA într-o culoare care să se potrivească cu designul biroului, holurilor hotelului, restaurantului sau cafenelei, pentru a crea un interior aspectuos. Mochetele sunt ideale în zonele cu trafic intens, facilitând păstrarea curățeniei și oferind clienților senzația unui spațiu cozy, familiar. Datorită materialelor din care sunt confecționate, și anume fire de polipropilenă, mochetele sunt rezistente în timp și oferă multiple opțiuni de design. 

În industria alimentară, covorașele din cauciuc, anti-alunecare, reprezintă alegerea ideală pentru păstrarea curățeniei și ușurința curățării zonei de lucru. Covorașele anti-oboseală facilitează menținerea poziției corecte a corpului atunci când angajații petrec mult timp în picioare. 

Pentru zonele cu trafic intens, utilizarea unor covorașe din aluminiu va facilita păstrarea curățeniei, dar și menținerea în timp a covorașelor în fața uzurii zilnice, în timp ce covorașele dezinfectante sticky mat sau cele din cauciuc cu capacitate de stocare a dezinfectantului sunt ideale pentru zona de intrare a spitalelor sau cabinetelor medicale. 

Ce fel de covorașe moderne poți alege? 

Utilizarea unor covorașe profesionale de interior atât pentru utilarea spațiilor HoReCa, cât și pentru decorarea birourilor, s-a dovedit a fi o soluție ideală pentru organizarea unui interior funcțional. Pentru a putea profita un timp îndelungat de beneficiile oferite de astfel de covorașe, asigură-te că le alegi pe cele potrivite. Un covoraș modern nu trebuie să împiedice alunecarea scaunului într-un birou și trebuie de asemenea să fie ușor de curățat atunci când pentru utilarea spațiilor HoReCa, se folosesc mochete. 

Alegerea unui covoraș modern trebuie să țină cont în primul rând de materialul din care sunt confecționate. Un covoraș sau o mochetă cu țesătură plată, din lână sau polipropilenă, nu va prinde roțile scaunului de birou, spre exemplu și nu va împiedica nici cărucioarele de mâncare sau cele de bagaje din industria restaurantelor sau hotelieră. Totodată, țesătura plată oferă durabilitate în timp și o curățare eficientă. 

În funcție de zona în care va fi poziționat covorașul, trebuie ales unul cu o rezistență sporită atât la murdărie, cât și la trafic intens. Covorașele moderne pentru interior sau exterior au de regulă o textură mai netedă, permițând o curățare rapidă. Pentru asigurarea unei igiene sporite în interiorul spațiilor, covorașele dezinfectate vor menține curățenia un timp mai îndelungat și vor evita împrăștierea microorganismelor aduse pe tălpile pantofilor din exterior, în interiorul clădirilor. 

Tipuri de covorașe moderne profesionale 

În funcție de nevoile fiecărui spațiu, magazinele specializate dispun de covorase profesionale special concepute astfel încât să reziste uzurii și gradului de murdărie. Fiind realizate la cele mai înalte standarde, covorașele profesionale au rolul de a înfrumuseța interiorul spațiilor unde sunt folosite, dar și de a menține un nivel ridicat de curățenie. Printre cele mai des folosite covorașe moderne, regăsim:

  • Mochete pentru birou și HoReCa: disponibile într-o gamă largă de modele și culori pentru amenajarea spațiilor, cât și modele speciale pentru zonele cu trafic intens.
  • Covorașe de interior: puternic absorbante, rezistente la trafic, ideale pentru crearea unei zone de intrare plăcută privirii în orice spațiu. Pot fi regăsite sub forma covorașelor pentru intrare, dezinfectante, cauciuc, anti-oboseală.
  • Covorașe personalizate cu logo: rezistente, calitative, personalizate în funcție de fiecare nevoie în parte, sunt perfecte pentru promovarea afacerii.
  • Covorașe de exterior: rezistente la factorii externi și la trafic intens. Gama largă de covorașe de exterior vine sub forma covorașelor anti-derapante, din aluminiu sau dezinfectate.