Covorașele de birou au devenit un accesoriu esențial în birourile de acasă, în special odată cu desfășurarea masivă a muncii de tip work from home. Covoarele dau căldură și stil, servesc la separarea mediului și sunt, de asemenea, antistatice și ignifuge, două caracteristici care le fac foarte potrivite pentru utilizare în apropierea calculatoarelor și a altor echipamente electronice. Covoarele pot fi de multe feluri, existând inclusiv covoare personalizate pe care să le poți pune în birou. Totuși, vrei să știi care sunt covoarele ideale pentru această utilizare?

Delimitarea spațiului biroului de acasă cu un covor birou bun este o idee foarte indicată. Urmează să vedem aici câțiva factori de care trebuie să ții cont, precum și beneficiile decorării acestui spațiu cu una dintre aceste piese. Avantajele covorașelor de birou sunt:

-Acestea protejează podeaua de zgârieturi.

-Ele contracarează răceala pe care tehnologia o imprimă esteticii casei.

-Sunt izolatori acustici, așa că conversațiile la telefon și apelurile video, printarea sau scanarea, precum și distrugerea hârtiei îi vor deranja mai puțin pe restul locuitorilor casei.

-Ele transmit căldură și moliciune atunci când pui picioarele pe ele.

Cum să alegi covorașul de birou

Alegerea covorașelor elegante de birou nu este dificilă. Cu sfaturile noastre o poți face. Practic este vorba de a te gândi la decorarea casei tale, mai ales dacă nu ai o camera dedicată muncii acasă, și de a încerca să adaptezi covorul la acel stil. De asemenea, ar trebui să ții cont de câțiva factori de bază suplimentari. Hai să-i vedem…

Un covor mare, rezistent și de cea mai bună calitate pe care ți-o permiți este cea mai recomandată varianta. Covoarele din lână înnodate manual sunt mult mai rezistente decât bumbacul sau fibrele sintetice, precum și mult mai ecologice.

Covoarele din fibre naturale, precum iută, sunt o alternativă la fel de valabilă și ecologică, având avantajul că este mai ieftină dacă bugetul nu este mare. În plus, transmit un sentiment de calm și o atmosferă relaxată și naturală, ceea ce este foarte recomandat într-un spațiu dedicat muncii. Alege unul care nu este prea gros. Vezi ce covoare sunt disponibile la covoare-profesionale.ro. Poți alege inclusiv un covor logo pentru a da personalitate biroului de acasă.

Covoarele cu fire scurte sunt ideale pentru birouri dacă lâna este alegerea ta. Unul dintre marile avantaje ale acestui material este că părul covorului revine întotdeauna la poziția inițială.

Dimensiunea covorului trebuie adaptată la dimensiunile mesei și scaunului. Covorul ar trebui să poată acoperi masa și scaunul lejer, fără că niciunul dintre picioare să iasă în afară. Amintește-ți că una dintre funcțiile decorative ale covoarelor este de a delimita spațiul fără a fi nevoie să pui orice alt tip de separare fizică, paravane etc. Și îți va permite să separi mediile, mai ales dacă biroul este încorporat în dormitor sau camera de zi.

Simplu sau cu model? Aici intră pe deplin în joc gusturile personale și stilul pe care dorești să le aduci decorului. Dacă preferi ca spațiul biroului de acasă să fie discret și practic, alege între covoare simple, dar dacă dorești să accentuezi acest spațiu, alege culori și modele mai puternice.

Scaunele se rulează pe covoare?

Se crede pe scară largă că scaunele cu roți nu alunecă bine pe covoare, decât dacă sunt de vinil. E o greșeală. Un magazin specializat în covoare de calitate îți poate oferi oricând cele mai bune recomandări cu privire la alegerea materialelor și modelelor pe care scaunele de birou se rulează cel mai bine.

În orice caz, amintește-ți că unele scaune de birou au roți de proastă calitate, care ar trebui înlocuite cu altele care alunecă mai bine, nu doar pentru a se rula bine pe un covor, ci mai ales pentru a-și îndeplini funcția.

Dacă ai nevoie să rezolvi orice problema legată de alegerea celor mai bune covorașe pentru birouri, profesioniștii de la covoare-profesionale îți pot oferi orice, în funcție de gusturile, nevoile și bugetul tău.