Grija pentru copii este cea mai mare și de aceea, trebuie să ne asigurăm că aceștia sunt puternici, sănătoși și că au cele mai bune condiții de curățenie și igienă pentru dezvoltarea activităților, atât acasă, cât și la școală sau la grădiniță.

În contextul actual, curățenia și igiena sunt extrem de importante și au un rol extreme de important în păstrarea sănătății copiilor și a întregii familii. De aceea, trebuie acordată o atenție specială condițiilor din școli, grădinițe, locuri de joacă și alte spații pentru defășurarea activităților pentru copii.

Este deci foarte important ca spațiile în care trăiesc și se joacă copiii să fie foarte bine curățate și dezinfectate cu produse profesionale, de cea mai bună calitate. În plus, atât părinții cât și copiii trebuie să fie foarte bine informați și educați cu privire la importanța curățeniei pentru sănătate.

Măsurile pentru păstrarea igienei și îndepărtarea bacteriilor și a virusurilor sunt multiple și pot incepe chiar înainte ca cei mici să pășească în interiorul unităților de învățământ. Astfel, clădirile în care iși desfășoară activitatea o grădiniță sau o școala trebuie întreținute corespunzător cu produse și articole pentru menținerea curățeniei și a igienei. Acestea trebuie să fie bune sin punct de vedere calitativ și profesionale.

La intrarea în unitățile de învățământ se pot monta covorașele dezinfectante, care țin virusurile și microbii la distanță. Holurile pot fi dotate cu mașinile profesionale de curățenie, care să spele professional suprafețele cu detergent.

Pe lângă acestea, din școli nu trebuie să lipsească:

  • Dispensere și dozatoare, pentru folosirea igienică a săpunului și a prosoapelor de hârtie de unică folosință
  • Consumabile hârtie de unică folosință
  • Săpunuri lichide, spumă și cremă și dezinfectanți pentru mâini
  • Odorizante pentru cameră
  • Detergenți profesionali și produse pentru curățenie
  • Coșuri gunoi
  • Dezinfectanți pentru mâini și standuri pentru dezinfectare

Pe lângă toate produsele pentru curățarea și igienizarea spațiilor, esențial pentru cei mici este să aibă o igienizare corectă a mâinilor. Mâinile au un rol important în răspândirea microorganismelor și a bolilor, de aceea este important să le spălăm și să le igienizăm cât mai bine. Până la 80% din bolile infecțioase se transmit, conform World Health Organisation (WHO), prin mâini. Astfel, datorită numărului mare de microorganisme tranzitorii ce se găsesc pe mâini, dezinfecția igienică reprezintă cea mai importanta măsura pentru reducerea încărcăturii microbiene. Aceasta se face dupa spălarea și uscarea prealabilă (daca mâinile sunt vizibil murdare), cu o cantitate de dezinfectant necesară. In acest sens, cele mai recomandate produse sunt gamele profesionale de dezinfectanti profesionali pentru igienizarea corectă a mâinilor.

Spălatul regulat și temeinic al mâinilor este esențial pentru păstrarea sănătății. În mod special după fiecare utilizare a toaletei, înainte și dupa masă precum și după contactul cu animalele, jucăriile, băncile din școli și alte elemente favorabile dezvoltării bacteriilor.

Astefel, pentru a păstra sănătatea și pentru a menține un sistem imunitar puternic, aspecte esențiale unui stil de viață sănătos, mai ales când vorbim de perioade atât de importante de dezvoltare din viața copiilor, trebui să ținem cont de normele de igienă necesare oricărui spațiu cu care interacționăm și să folosim produse de cea mai înaltă calitate.