Orice hala alimentara, restaurant, institutie, clinica medicala, laborator sau salon de infrumusetare, unde dezinfectia este mai mult decat obligatorie, ar trebui sa foloseasca covorase dezinfectante special, care sa ofere protectie atat angajatilor, cat si celor care le trec pragul, clienti, pacienti sau parteneri.

Covorasele dezinfectante sunt indispensabile in spatiile industriale, cabinete medicale, clinici, spitale, scoli, gradinite sau in zone dedicate pentru industria alimentara, ca de exemplu la trecerea in zone frigorifice, pline cu alimente. Scopul acestor covorase este de a retine bacteriile si microbii. Aceste tipuri de covoare sunt tratate in asa fel incat sa poata asigura o igienizare profesionala a spatiilor unde sunt utilizate. Covorasele de tip Sticky Mat au o eficiență surprinzătoare de 99.9%.

Nu traim intr-un loc curat si ferit de bacterii. De aceea, atat in special in spitale, cat si in spatii in care se pregatesc alimente sau se depoziteaza astfel de produse de origine vegetala sau animala, trebuie sa luam toate masurile de precautie pentru a evita contaminari ce pot duce la imbolnaviri serioase.

De aceea, cei care detin astfel de spatii trebuie sa faca tot posibilulu sa asigure o igiena extrem de ridicata. Astfel, folosirea unor covoare profesionale de tip dezinfectant este imperios necesara. Acestea pot fi achizitioante de la magazine precum sanito.ro, ce comercializeaza o gama diversificata de astfel de produse dar si alte tipuri de covoare precum covorase HORECA sau covoare personalizate pentru institutii sau companii.

Dintre covoarele dezinfectante, este de mentionat un produs extrem de apreciat, si anume Sani-Trax 61cm x 81cm. Acest covor curata si dezinfecteaza pantofii si este recomandat sa fie folosit la intrarea in toate locurile unde este necesar un grad inalt de igiena. Varfurile din cauciuc flexibil elimina murdaria prezenta sub pantofii. Cand se paseste pe covor, capetele se indoaie si astfel talpile se scufunda in solutie dezinfectanta. Aceasta dubla actiune, prin urmare, evita orice tip de contaminare. Dimensiunile sunt variabile, in functie de locul in care urmeaza sa fie amplasat, iar suprafata de pe interiorul covorului il impiedica sa se miste. Marginile covorului sunt mai mari decat > 0,635 cm. Acest covor are capacitatea de a tine 4½ litri de solutie dezinfectanta. Se poate folosi amoniu cuaternar, iod, clor sau orice alta solutie profesionala care dezinfecteaza. Majoritatea dezinfectantilor sunt solutii concentrate si trebuie diluate inainte de utilizare. Pentru a obtine diluarea corespunzatoare, este recomandat sa se urmareasca indicatiile de pe eticheta. Acest covor este un compus robust din cauciuc, proiectat sa reziste la majoritatea produselor de curatare, la modificari chimice si de temperatura.

Un alt covoras recomandat in industria agroalimentara este covorul cu margine Sanitop. Mai este denumit si covorul anti-oboseala. Acest produs combina siguranta si confortul si este potrivit pentru medii umede sau grase. Are 4 muchii modelate si tesite care asigura securitatea si usurinta accesului personalului si a carucioarelor. De asemenea, are un sistem de drenaj eficient datorita ridicarii si perforatiilor prin care sunt evacuate lichidele si resturile, lasand zona de lucru curata si uscata. Este recomandat sa fie curatat cu detergent si cu un jet de inalta presiune pentru a-i putea asigura o viata optima.

Indiferent de tipul de spatiu in care sunt folosite, covorasele profesionale dezinfectante raspund tuturor necesitatilor de curatenie si igiena, imbinand astfel un design placut, cu utilitatea și calitatea.